Sol och växthus fix.

 
Dagen till ära så blev det upp start av växthuset:
 
Så nu är det tvättat och odlingslådorna på plats. Känns skönt.
snart kommer plantorna ut, men inte idag. Orkar inte riktigt med allt.
 
Vad gör ni en solig dag? 
Till kvällenn blir det grillat. Innan dess en stund av vila med min goa bok.

 
Tack för att du titta in!
 
 

Sista arbetsdagen för veckan

Nu är det äntligen fredag och en helg med bra väder.
 
Det blir en hel del som ska fixas, starta upp växthuset och flytta ut växterna. Sätta kantlist runt rabatterna och spalje till björnbären. Sedan också hinna njuta av vädret och kanske ta en promenad.
 
Ska ni också gör någonting roligt i helgen? 

Men så snart är det skol avslutning, då undrar jag var tog våren vägen. När jag var ung så hann man allt och ju ädre jag blivit ju fortare känns det som tiden går....tur man inte är 100, vad händer då med dagarna. Då kan man ju bara hinna vakna innan det är dags att gå och lägga sig igen.
 
Hoppas att ni får en skön helg.
Tack för att ni tittade in!

En bra morgon

 
Vad en godnatts sömn kan göra underverk. Är pigg och en del saker att uträtta som inte är roliga, men behöver göras och då är det skönt att vara pigg.
 
Hittade en bok igår på Storytel " En mörk himmel Gran Canaria": Av Mari Jungstedt, Ruben Eliasson".
Det är en deckare och den utspelar sig i fiskebyn Aurguineguin, jag längtar enormt mycket dit, till de som jag genom åren lärt känna och lugnet ( hemma känslan).
Och ni glöm inte att det är morsdag på söndag, om ni inte kan ses ring eller skypa. Själv firar jag inte morsdag speciellt mycket, men jag kan köpa en sak till mig själv i bland, det har genom åren blivit, Hängmatta, flätad stol att hänga i träd .
 
Så kanske blir någonting jag kommer att använda på söndag, för det ska bli en fin dag och så en godbok att läsa.
 
Tack för att ni tittade in!
 

En vanlig dag

I dag är jag trött och utmattad
 
Man har dagar när man inte mår bra och inte känner en lycka utan bara en trötthet.
Och det är okej, man kan inte vara lycklig alla dagar.
Så idag har jag en sån dag då jag inte känner någon orka att tänka på framtiden.
 
Tar igen det en annandag.

Men jag jobbar och vardagen  tuffar på ändå.
 
Ska göra mina övningar för mitt knä. Jag har Artros och det har jag skaffat hjälp för via en app "Joint Academy", jag fick mitt upp starts möte igår och nu har jag fått instruktioner om min träning och mina nya övningar kommer i appen varje dag.Detta för att jag inte ska behöva byta mina knäleder ( vilket min mamma och mormor har)utan kan få starka ben sombär mig livet ut.
 
Iallafall många år till, jag är också en person som behöver mina promenader för mitt psykiska välbefinande. Så just nu är det bara korta promenader och med stavar. Suck, men jag kommer kunna ta mina lång promenader i framtiden. Det är som med Corona virus det kommer ett SEN!!!
 
Tack för att du tittade in!
 
 

En konstig vår dag

Det känns konstigt med hur livet är just nu.

I världen finns pågår en pandemi och så är jag permitterad på deltid och jobbar hemifrån sedan i Mars.
Människor dör och människor har suttit i karantän och en del sitter fortfarande. 

Men ute kvittar fåglarna som om ingenting och gräset växer så det knakar och insekterna letar bo för sommaren.
 
Själv sitter jag och tänker på vad jag ska göra med mitt liv när pandemin är över och hur jag vill leva, för jag tror att det kommer förändringar med den.

Mitt liv förändrades i slutat av november 2019, för då blev min man sjuk och det började med att det likande symtomen för cancer och första diagnosen vårt liv rasade samman totalt, så det blev provtagningar och en operation innan jul. Julen och nyår blev den mörkaste helgerna i mitt liv, jag  har alltid tyckt om julen.
 
I början av januari blev de omvärdering av diagnosen, en kroniskt lungsjukdom Sarkiodos-bättre än Cancer. Men det blev en del omgångar till på sjukhuset, innan det blev en hemmavaro.
 
Sedan kom Corona och alla hyllade de i sjukvården, men nu vill jag säga en sak. De var hjältar även innan, de jobbar och sliter varje dag Pandemi eller inte. De ska hyllas för att de orkar ta hand om alla sjuka. De borde även ha en bra lön som sliter med de som är sjuk och deras anhöriga.
 
Så i april började min man jobba igen, dock med sviter av sjukdomen. Så med de restriktionerna som blev med Pandemin passar oss, för socialdistansiering är bra för honom, som inte orkar med speciellt mycket.
 
Det är mina tankar idag.
Tack för att du tittar in.
 
 
 
 
 

RSS 2.0